Курс з американістики в ПНПУ імені В. Г. Короленка за програмою Virtual English Language Fellow

Із 2020 року в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка успішно реалізують програму English Language Fellow Program за безпосередньої підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Упродовж останніх чотирьох років заняття з англомовного академічного письма, а також засідання розмовного клубу для студентів університету проводив Грегорі Равер-Лампман, професор Джорджтаунського університету (США), фахівець із викладання англійської мови.

У 2024–2025 н. р. зі здобувачами освіти ПНПУ працюватиме Кеті Мерфі, викладачка English Language Fellow Program, стипендіатка програми Державного департаменту США. Вона забезпечуватиме онлайн-заняття з американістики (American Studies) для двох груп студентів навчально-наукового інституту іноземних мов (директорка – Марина Зуєнко). На цих заняттях студенти ознайомлюватимуся з культурою, літературою, звичаями та історією США.  Здобувачі освіти так само мають унікальну змогу отримати ґрунтовну лінгвокультурну підготовку, що дозволить їм вільно функціювати в багатьох професійних сферах. Заняття з носієм англійської мови з США потужно сприятиме підвищенню рівня володіння студентами англійською мовою. Крім занять з американістики, Кеті Мерфі проводитиме й клуб розмовної англійської мови для всіх охочих студентів університету. Заняття розпочнуться 23 вересня 2024 року й триватимуть до кінця травня 2025 року.

Під час першої офіційної зустрічі представників університету з американською викладачкою Кеті Мерфі вирішено організаційні питання щодо розкладу занять та освітньої платформи, яку використовуватимуть під час навчання. У зустрічі взяли участь директорка регіональних програм із питань викладання англійської мови Посольства США в Україні Джен МакАртур, помічниця з питань культури Посольства США в Україні Лілія Шило, ректорка університету Марина Гриньова, начальниця відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків Ірина Когут, директорка навчально-наукового інституту іноземних мов Марина Зуєнко, а також викладачі навчально-наукового інституту іноземних мов. Переклад під час зустрічі здійснював магістрант навчально-наукового інституту іноземних мов, майбутній перекладач Владислав Ганнущенко.

Для викладачів ПНПУ імені В, Г. Короленка співпраця з американськими колегами надає унікальну можливість для професійного розвитку, поглиблення знань і вдосконалення методики навчання англійської мови. Завдяки програмі English Language Fellow студенти мають змогу підвищувати свій рівень спілкування англійською мовою та здобути новий досвід, що допоможе їм упевнено інтегруватися в міжнародну спільноту.

You may also like...