Науковиці навчально-наукового інституту іноземних мов ПНПУ імені В. Г. Короленка спільно з британськими колегами вибороли дослідницький грант від Британської Ради

Директорка навчально-наукового інституту іноземних мов професорка Марина Зуєнко і доцентка кафедри англійської та німецької філології Тетяна Луньова ввійшли до складу міжнародної команди дослідників, очолюваної докторкою Урсулою Ланверс, доценткою Університету міста Йорк, котра на конкурсній основі здобула грант від Британської Ради для проведення наукового дослідження в галузі навчання англійської мови (ELTRA).

(Фото із сайту Університету м. Йорк)

Дослідницький проєкт має назву «Деколонізація викладання англійської мови в українських середніх школах: вивчення сприйняття англійської мови вчителями, а також сприяння професійному розвитку та добробуту вчителів». Він спрямований на вивчення потенціалу розвитку педагогічних навичок та покращення професійного добробуту вчительок англійської мови в Україні через підвищення їхньої обізнаності з деколонізованою концептуалізацією англійської мови й деколонізованою педагогікою.

Робота над проєктом розпочнеться в липні 2024 року. Організаційний супровід проєкту від Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка забезпечуватиме начальниця відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків доцентка Ірина Когут.

You may also like...