Проведено настановчу конференцію з виробничої педагогічної практики в

ЗФПО для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності

014.021 Середня освіта (Англійська мова та зарубіжна література

06 вересня 2024 року в дистанційному режимі на платформі ZOOM було проведено настановчу конференцію з виробничої педагогічної практики в ЗФПО для студентів групи А-61 другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014.021 Середня освіта (Англійська мова та зарубіжна література).

У конференції взяли участь здобувачі освіти, факультетський керівник практики доцент кафедри англійської та німецької філології Лідія Черчата, завідувачка кафедри англійської та німецької філології гарант освітньої програми «Середня освіта (мова і література (англійська))» доцент Вікторія Кравченко, директор ВСП «Старобільський фаховий коледж Державного закладу “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”» Олена Крутько, керівник педпрактики НМВ закладу вищої освіти Наталія Пантюхова, методисти з навчання англійської мови – доцент Руслана Шрамко, зарубіжної літератури – доцент Тетяна Конєва, виховної роботи – професор Леся Петренко та психології – доцент Тетяна Дзюба.

Лідія Черчата у виступі зауважила на тому, що магістранти вперше мають проходити виробничу практику в закладах фахової передвищої освіти, акцентувала увагу на меті, змісті, термінах, особливостях проходження практики, її значущості в професійному становленні практикантів, формуванні їхніх фахових компетентностей, злагодженій співпраці зі стейкголдерами, правах та обов’язках здобувачів освіти, ознайомила з вимогами щодо оформлення звітної документації та провела інструктаж з техніки безпеки та охорони праці.

Завдання з модуля «Методика навчання англійської мови» повідомила доцент кафедри англійської та німецької філології Руслана Шрамко.

Доцент кафедри кризової психології Тетяна Дзюба ознайомила практикантів зі змістом, особливостями виконання, вимогами до звітної документації модуля «Психологія», прокоментувала звітні матеріали й окремі методики оброблення даних.

Доцент кафедри світової літератури Тетяна Конєва схарактеризувала основні форми роботи магістрантів у закладі фахової передвищої освіти, ознайомила здобувачів із вимогами до модуля «Методика навчання зарубіжної літератури», наголо-сивши на важливості потвердження здійс-нених під час практики активностей та особливостях оформлення звітної докумен-тації, актуалізувала важливість вивчення методичного досвіду викладача, форм і методів викладання предмета.

Практика триватиме з 09 вересня до 27 вересня 2024 року й вимагатиме від магістрантів відповідальності, творчого підходу, активності, дисциплінованості і зосередженості. Підсумковий захист звітів студентів відбудеться 03 жовтня 2024 року.

Здобувачам освіти побажали цікавої та плідної роботи в процесі проходження практики, успіхів та професійного зростання.

You may also like...