Урочисте відкриття програми стипендій з вивчення англійської мови Access

11 березня 2024 року в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбулося урочисте відкриття програми стипендій з вивчення англійської мови Access (English Access Scholarship Program). Таку програму реалізують за підтримки Державного департаменту США з огляду на надання можливості майбутнім учителям викладати за методологією CLIL (навчання фахових дисциплін англійською мовою).

До проєкту долучилися 25 студентів із 6 факультетів – майбутніх учителів хімії, біології, історії, математики, фізики й ін. Здобувачі проходитимуть інтенсивне навчання з лютого 2024 року до серпня 2025 року. Програма об’єднує не лише опанування англійської мови, культури й традицій США, але й участь у громадських та мистецьких заходах місцевої громади. Учасники розвиватимуть мовленнєві навички, лідерські якості, тайм-менеджмент та вміння працювати в команді. Наприкінці курсу заплановано організацію інтенсивного мовного табору влітку 2025 року. Після успішного завершення програми учасники отримають сертифікати від Посольства США в Україні.

На відкритті панувала дружня й творча атмосфера. Серед почесних гостей, що виголосили вітальні й підтримувальні промови, були Джен МакАртур (директорка регіональних програм із питань навчання англійської мови Посольства США в Україні), Лілія Шило (помічниця з питань культури Посольства США в Україні), голова ГО «ТПП «Світло» Антон Плаксун, а також представники ПНПУ – ректорка Марина Гриньова, проректор із наукової роботи Василь Фазан, директорка Навчально-наукового інституту іноземних мов Марина Зуєнко, завідувачка кафедри англійської та німецької філології Вікторія Кравченко, очільниця відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків Ірина Когут та ін. Студенти, що пройшли відбір у межах проєкту, представили свої факультети й розповіли про себе. Здобувачі освіти активно взаємодіяли в інтерактивних завданнях, наприкінці дійства – отримали сертифікати-підтвердження участі в програмі й вітальну вечірку із частуванням.

You may also like...