Міжнародний день німецької мови в навчально-науковому інституті іноземних мов

Щорічно в другу суботу вересня у світі відзначають Міжнародний день німецької мови. Цього року студенти навчально-наукового інституту іноземних мов Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, які вивчають німецьку мову як першу або другу іноземну, ушанували цю популярну європейську мову 16 вересня 2024 року. Модерували захід, який відбувався у змішаному форматі, викладачі німецької мови кафедри романо-германської філології. Технічну підтримку забезпечував доцент кафедри англійської та німецької філології Михайло Рахно.

На зустріч зі студентами запрошено випускницю освітньої програми «Середня освіта (Мова і література  (німецька))»,  поетесу, перекладачку Лілію Солодку. Вона поділилася власним досвідом опанування німецької мови, розповіла про навчання та практику в Німеччині за програмою обмінів Співдружності «Україна-Пфальц», продемонструвала цікаві ресурси для покращення мовленнєвої компетенції.

Доцент кафедри романо-германської філології Володимир Кононенко розповів студентам про можливості навчання в німецькому університеті Ландау (RPTU Keisterslautern Landau) в межах багаторічної співпраці кафедри романо-германської філології зі Співдружністю «Україна – Пфальц». Він представив випускницю університету, яка навчалася за цією програмою, а зараз працює в школі Монтессорі в Пекіні (Китай).

До студентів також звернувся студент навчально-наукового інституту іноземних мов групи Ін(н/а)-29, який паралельно навчається у Віденському університеті,  Максим Очкань. Він розповів про свій досвід вивчення німецької мови для того, щоб вступити до австрійського університету.

Доцент кафедри романо-германської філології Юрій Дзекун поділився зі студентами цікавою пізнавальною  інформацією про Німеччину, її традиції та культуру, продемонструвавши наочно основні реалії цієї країни.

Студентка Анна Павленко, яка продовжує вивчати німецьку мову як фах у магістратурі навчально-наукового інституту іноземних мов, підготувала цікаву презентацію про особливості й складні моменти в німецькій мові.

На завершення заходу студенти-магістранти Анна Мурай і Тетяна Тинянко запропонували учасникам гру Kahoot  на тему «Чи знаєте ви Німеччину?», під час якої студенти вдосконалили свої знання про географічні й культурні особливості, освіту, політичну систему німецькомовних країн. Цікаві питання викликали жвавий інтерес у студентів.

Переможцями гри стали:

1 місце – Михайличенко Софія, група ГФ-19

2 місце – Корнієнко Аделіна, група Ін(н/а)-29

3 місце – Левченко Михайло, група Ін(а/н)-27

You may also like...