Відкриття Центра азербайджанської культури в ПНПУ імені В. Г. Короленка

22 березня 2024 року в Полтавському національному педагогічному університеті урочисто відкрили Центр азербайджанської культури на базі навчально-наукового інституту іноземних мов. Така нова платформа є міцною запорукою щодо перспективи розвитку академічного обміну та потужної наукової співпраці, яка дозволить студентам і викладачам вишу в майбутньому брати участь у спільних дослідженнях, конференціях і проєктах, употужнюючи тим самим розвиток двох культур.

Освітня й культурна співпраця з ПНПУ імені В. Г. Короленка слугуватиме важливим кроком у зміцненні взаєморозуміння й дружніх стосунків між країнами, пожвавить обмін науково-педагогічним досвідом, збагатить міжкультурний діалог та покращить якість підготовки здобувачів освіти обох країн у форматі міжнародної студентської мобільності.

У вітальному слові ректорка вишу Марина Гриньова сфокусувала увагу присутніх на давніх українсько-азербайджанських взаємозв’язках та потужній науковій співпраці між країнами, неоціненній допомозі Азербайджану в складний для України час, окресливши перспективи подальшого спільного розвитку.

У своїй вітальній промові Сабір Рзаєв, радник уповноваженого посла Азербайджану, торкнувся спільних історичних моментів у міжкультурному діалозі, уточнивши вагу і значущість майбутньої співпраці між ПНПУ імені В. Г. Короленка й закладами освіти Азербайджану.

Керівник полтавського офісу Ради азербайджанців України Фізулі Ганбаров наголосив на повсякчасній підтримці України та ПНПУ імені В. Г. Короленка зокрема в контексті складних реалій сьогодення.

У слові відповіді заступник директора навчально-наукового інституту іноземних мов Ірина Тимінська висвітлила особливості співпраці ПНПУ імені В. Г. Короленка з азербайджанськими закладами вищої освіти в межах міжнародних проєктів (ERASMUS+ KA2, зосібна), висловивши сподівання на зміцнення міжнародної комунікації.

Навчально-науковий інститут іноземних мов висловлює щиру подяку за підтримку та сприяння в роботі ректорату, зосібна ректорці Марині Гриньовій, проректорові з наукової роботи Василеві Фазану, голові ради з виховної діяльності Людмилі Гомлі, а також керівниці відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків Ірині Когут!

Тож Центру азербайджанської культури в ПНПУ імені В. Г. Короленка – бути!

You may also like...