Співпраця навчально-наукового інституту іноземних мов з Опішнянським ліцеєм Опішнянської селищної ради Полтавської області

27 вересня 2024 року викладачі навчально-наукового інституту іноземних мов ПНПУ імені В. Г. Короленка на чолі з директоркою професоркою Мариною Зуєнко відвідали Опішнянський ліцей Опішнянської селищної ради Полтавської області з метою проведення профорієнтаційної роботи.

Візит розпочався із зустрічі з учнями 9-11 класів ліцею. Директорка навчально наукового інституту іноземних мов професорка Марина Зуєнко розповіла старшокласникам про історію та спеціальності університету, ознайомила школярів з освітніми програмами навчально-наукового інституту іноземних мов, особливостями навчання та культурним життям студентів, підкресливши розлогі можливості семестрового навчання студентів у провідних університетах Європи за програмами академічної мобільності. Завідувачка кафедри романо-германської філології доцентка Валентина Воскобойник наголосила на важливості опанування іноземних мов у глобальному світі сьогодення, оскільки це підвищує шанси успішного працевлаштування випускників університету та допомагає їм упевнено інтегруватися в міжнародну спільноту. Школярі ставили багато запитань щодо навчання в університеті та отримали на них розгорнуті відповіді.

Викладачі навчально-наукового інституту іноземних мов також зорганізували майстер-класи для учнів ліцею. Професорка Марина Зуєнко координувала роботу учнів 9 класу в групах із метою практики розмовної англійської мови. Вона навчала учнів виконувати невеликі проєкти та презентувати їх однокласникам.

Доцентка Ірина Тимінська провела інтерактивне заняття з американістики, на якому учні 9 класу переконалися в тому, що англійська мова є світовим брендом і потрібною навичкою в майбутньої професії.

Доцентка Валентина Воскобойник залучила ліцеїстів 8 класу до майстер-класу з опрацювання англійських ідіом, під час якого школярі зрозуміли, що сьогодні знання англійської мови необхідні всім, а вивчати її легко й цікаво.

Доцентка Євгенія Вєнєвцева прочитала для учнів 11 класу інтерактивну лекцію «Neuroscience: Learning Strategies» англійською мовою, сфокусувавши увагу на особливостях запам’ятовування та повторення вивченого матеріалу, що так необхідно для успішного складання НМТ з іноземної мови. Жвава дискусія допомогла учням дійти суттєвих висновків щодо функціювання механізмів запам’ятовування та обрати для себе ефективні стратегії вивчення англійської мови.

Доцент Олексій Орлов залучив учнів 8 класу до інтерактивного спілкування англійською мовою в ігровій формі, що викликало зацікавлення та жваве обговорення присутніх.

Колектив навчально-наукового інституту іноземних мов висловлює щиру подяку директору Опішнянського ліцею Опішнянської селищної ради Полтавської області Юрію Дахно, а також заступникові директора з навчально-виховної роботи Тетяні Педченко, учителям за гостинність та сприяння в організації зустрічей із ліцеїстами.

Навчально-наукова співпраця ПНПУ із закладами освіти Полтавщини триває!

You may also like...