Студенти й викладачі кафедри англійської та німецької філології взяли участь у міжнародному симпозіумі «Gender, ArtandDigitalliterature»

07 березня 2024 р. викладачі й студенти кафедри англійської та німецької філології долучилися до обговорення гендерного питання у вимірі сучасного цифрового книжкового європейського ринку. Симпозіум зорганізовано університетом м. Вік (Іспанія) у тісній співпраці з відділом Інноваційної діяльності та міжнародних зав’язків Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Щире зацікавлення в учасників з різних країн світу викликала доповідь доцента кафедри англійської та німецької філології Оксани Рудич, присвячена гендерним особливостям цифрового українського книжкового ринку в контексті війни з рф.

Доповідачка розповіла про традиційний гендерний підхід в українському суспільстві, про поняття Материзни як традицію, порівняла віддзеркалення гендерних реалій у сучасній українській мові, ознайомивши з кращими цифровими доробками українських книговидавців. Окремо пані Оксана наголосила на творчості жінок-письменниць, які взяли до рук зброю сьогодні. Завідувачка кафедри англійської та німецької філології Вікторія Кравченко щиро подякувала усім присутнім за цікаві доповіді, увагу та невтомну підтримку українців на шляху до перемоги та інтеграції у світовий науковий вимір, окреслила перспективи подальшої спільної роботи.

На науковому зібранні залучено студентів 1-3 курсів та викладачів кафедри англійської та німецької філології (доц. Валентина Воскобойник, доц. Ірина Тимінська, доц. Євгенія Вєнєвцева, доц. Михайло Рахно, доц. Руслана Шрамко, ст. викл. Галина Сосой) Навчально-наукового інституту іноземних мов під керівництвом докторки філологічних наук Марини Зуєнко. Такі наукові зібрання можуть стати важливими моментами в академічному розвитку молодих дослідників, допомагаючи їм отримати цінний досвід участі у міжнародній науковій діяльності під керівництвом досвідчених науковців.

Цей захід відбувся завдяки підтримці очільниці відділу інноваційної діяльності та міжнародних Ірини Когут, яка перебувала безпосередньо на урочистому відкритті Симпозіуму в університеті м. Вік (Іспанія).

Здійснення таких заходів за підтримки наукових ініціатив є надзвичайно важливим у стимулюванні академічного обміну думками, сприяючи підвищенню якості наукових досліджень. Для студентів це перспектива здобути практичний досвід у наукових дослідженнях та публічних виступах, що сприятиме їхньому професійному зростанню. Крім того, наукові обміни відкривають нові горизонти співпраці між університетами й науковими установами з різних країн, зміцнюючи міжнародні зв’язки та впотужнюючи обмін найкращими практиками в царині наукової діяльності.

You may also like...