Організаційна зустріч з американським професором Грегорі Равер-Лампманом щодо роботи в другому семестрі

05 березня 2024 року відбулася організаційна зустріч викладачів кафедри англійської та німецької філології з професором, лінгвістом, журналістом, письменником Грегорі Равер-Лампманом  (США).

На зустрічі були присутні директорка навчально-наукового інституту іноземних мов Марина Зуєнко, завідувачка кафедри англійської та німецької філології Вікторія Кравченко та доцент цієї кафедри Валентина Воскобойник.

На початку зустрічі Грегорі Равер-Лампман, котрий уже четвертий рік плідно працює на кафедрі англійської та німецької філології, окреслив основні напрями своєї діяльності в поточному семестрі, зазначив особливості викладання своїх курсів («Англомовне академічне письмо»  та «Особливості перекладу академічного письма»)  та визначив теми засідань клубу розмовної англійської мови. Він звернув особливу увагу на навчальний курс «Особливості перекладу академічного письма», який у цьому семестрі викладатиметься вперше.  Протягом вивчення цього курсу студенти будуть практикуватися у двосторонньому перекладі есе та вчитися  використовувати інформаційні технології під час перекладу.  Грегорі наголосив на необхідності викладання цього курсу з викладачем кафедри.

Марина Зуєнко щиро подякувала Грегорі Равер_Лампману за успішну співпрацю з викладачами та студентами університету протягом 4 років, підтримала його пропозиції щодо курсів, які він викладатиме в цьому семестрі, а також  узгодила розклад занять студентів.

Валентина Воскобойник відзначила позитивні відгуки про заняття з Грегорі та особливу зацікавленість студентів  у відвідуванні нового курсу з перекладу англомовного академічного письма, який буде особливо важливим для  студентів освітньо-професійної програми «Філологія (Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська)».

Вікторія Кравченко подякувала Грегорі Равер-Лампману за його вклад у розвиток мовленнєвої компетенції студентів університету, оскільки на його заняттях студенти не лише удосконалюють навички англомовного спілкування, але й отримують багато пізнавальної інформації про культуру  та традиції США. Вона також внесла деякі пропозиції щодо планування роботи в другому семестрі.

На зустрічі було затверджено план роботи студентів університету з Грегорі Равер-Лампманом у другому семестрі та визначено, що доцент кафедри англійської та німецької філології Валентина Воскобойник та кращий випускник курсів Грегорі студент магістерського рівня Владислав Ганнущенко будуть працювати з Грегорі протягом викладання курсу «Особливості перекладу академічного письма».

Адміністрація університету та колектив кафедри англійської та німецької філології висловлюють щиру вдячність помічниці аташе з питань культури Посольства США в Україні Лілії Шило та директорці програм з питань викладання англійської мови США в Україні Джен МакАртур за підтримку співпраці з американських професором Грегорі Равер-Лампманом.

You may also like...