Міжнародне стажування за програмою Access викладачів ПНПУ імені В. Г. Короленка

На кафедрі англійської та німецької філології триває реалізація проєкту Access (English Access Scholarship Program) для студентів нефілологічних спеціальностей Полтавського національного педагогічного університету за підтримки Державного департаменту США. У межах цього проєкту з 4 до 10 серпня 2024 року доцентка кафедри англійської та німецької філології Наталія Петрушова відвідала тижневий тренінг професійно зорієнтованого навчання для вчителів англійської мови PLACE (Professional Learning in Predeal – Authentic, Contextualized English Teaching) у м. Предял (Румунія).

Запрошеними лекторами стали викладачі міжнародного рівня, представники посольств США в Україні, Молдові та Румунії, які зорганізували низку тренінгів із метою передачі власного досвіду з використання новітніх методів в автентичному, контекстному навчанні англійської мови. Серед тематичних акцентів увагу сфокусовано на культурних концептах у світлі глобалізації, локалізації та критичного підходу до сприймання інформації.

Загалом дійство об’єднало понад 50 учасників – учителів та викладачів з України, Молдови та Румунії, що активно співпрацювали впродовж усього тижня, виконавши різноманітні інтерактивні завдання, обмінявшись досвідом. Розв’язання проблемних питань у навчанні англійської мови відбувалося на тлі дивовижної краси Карпат.

Основною метою проєкту Access є озброїти майбутніх учителів навичками якісного викладання за методологією CLIL (опанування фахових дисциплін англійською мовою). Реалізація тижневого циклу тренінгів PLACE відбувалася за підтримки Посольств США в Києві, Бухаресті й Кишиневі, ставши можливою у співпраці з Американською Радою в Румунії.

Тож бажаємо учасникам проєкту подальшого успішного впровадження!

You may also like...