Доцентка кафедри англійської та німецької філології ННІ іноземних мов Тетяна Луньова прозвітувалася про наукове стажування в Університеті м. Йорк

8 серпня 2024 року на зустрічі з ректоркою Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка професоркою Мариною Гриньовою доцентка кафедри англійської та німецької філології ННІ іноземних мов Тетяна Луньова прозвітувалася про наукове стажування в Університеті м. Йорк (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії), яке тривало 2 роки з серпня 2022 р. по серпень 2024 р. Стажування стало можливим завдяки гранту від Британської академії та Ради для науковців, які опинилися в ситуації ризику.

Під час стажування доцентка Тетяна Луньова тісно співпрацювала з професоркою Урсулою Ланверс (Університет м. Йорк). За час стажування Тетяна Луньова взяла участь у численних семінарах для підвищення кваліфікації викладачів, виступила з доповідями на 6 міжнародних конференція, у співавторстві з професоркою Урсулою Ланверс підготувала до друку статтю, опубліковану у виданні, індексованому в базі даних Scopus, і у співавторстві з професоркою Урсулою Ланверс та старшою викладачкою кафедри журналістики факультету української філології та журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка Оксаною Зелік здійснила дослідження, результати якого опубліковані у науковому виданні, індексованому в базі даних Scopus. Також Тетяна Луньова взяла участь у трьох круглих столах, присвячених Україні: в Університеті м. Йорк, Ньюкаслському Університеті та Університеті Ноттінгему.

Завдяки науковому стажуванню в Університеті м. Йорк доцентка Тетяна Луньова поглибила знання з академічної англійської мови, удосконалила дослідницькі навички та навички презентації результатів наукових досліджень на міжнародних конференціях, встановила контакти із зарубіжними колегами для подальшої співпраці.

Під час зустрічі з ректоркою Мариною Гриньовою було окреслено можливі напрямки розвитку співпраці викладачів ПНПУ імені В. Г. Короленка із науковцями та викладачами університетів Великобританії.

You may also like...