Англійськомовна екскурсія історичним центром м. Полтави для учнів 11-А класу Наукового ліцею № 3

15 квітня 2024 року на офіційне відкриття Тижня навчально-наукового інституту іноземних мов завітали гості – учні 11-А класу Наукового ліцею № 3 Полтавської міської ради разом з учителем англійської мови Лілією Кордюк.

Після урочистого відкриття студенти першого курсу освітньо-професійної програми «Філологія (Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська)» разом із директоркою навчально-наукового інституту іноземних мов Мариною Зуєнко та завідувачкою кафедри романо-германської філології Валентиною Воскобойник запросили гостей на екскурсію англійською мовою історичним центром м. Полтави.

Майбутні перекладачі групи ГФ-17 виступили як гіди, підготувавши цікаві розповіді про визначні пам’ятки, музеї та парки нашого міста англійською мовою. Екскурсія відбулася з використанням спеціального обладнання для усного перекладу (передавача з гарнітурою для перекладача та приймачів із навушниками для слухачів). Таке обладнання використовують під час проведення екскурсій, робочих зустрічей на виробництві та виставках, коли слухачі перебувають на різних локаціях, оскільки воно забезпечує доступ кожного учасника до інформації, яку розповідають.

Екскурсія розпочалася біля навчального корпусу університету, де гіди-перекладачі розповіли про історію ПНПУ імені В. Г. Короленка та його спеціальності. Потім гості й студенти почули цікаві факти про Корпусний сад, архітектурний ансамбль навколо нього та монумент Слави.

Екскурсія продовжилася вулицею Соборності – центральною вулицею міста, де розміщено багато історико-культурних пам’ятників. Студенти почули відомості про історію створення Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя, Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського, пам’ятника Тарасу Шевченку, а також прослухали його поезії.

Цікавою родзинкою екскурсії стало відвідування Музею-садиби Івана Котляревського, де студенти ознайомилися з життям і творчістю українського письменника. Екскурсія завершилася біля Білої альтанки.

Під час екскурсії кожен зі студентів спробував себе не лише як гід, але й перекладач. Здобувачі освіти спробували себе в послідовному перекладі на практиці, отримавши велике задоволення.

Невимушена атмосфера спілкування за взаємної підтримки одногрупників створила невимушену атмосферу екскурсії, наситивши її пізнавальною інформацією.

Викладачі та студенти навчально-наукового інституту іноземних мов щиро вдячні адміністрації Наукового ліцею № 3 Полтавської міської ради та вчителю Кордюк Лілії Анатоліївні за тісну співпрацю.

You may also like...