Тематичні воркшопи в навчально-науковому інституті іноземних мов із нагоди Дня випускника філології

05 червня 2024 року в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка врочисто відзначили День випускника філології. Поважне дійство зібрало численних поціновувачів рідного слова та іноземних мов, серед них випускники з філології, нинішні студенти, викладачі, а також залюблені в Слово гості.

Святкування розпочалося у великій актовій залі університету, де мало місце врочисте відкриття за участі ректорки Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марини Гриньової, яка наголосила на винятковій вазі здобуття філологічної освіти в контексті формування культурної грамотності й національної ідентичності за складних умов сьогодення. Гості мали змогу насолодитися виступами студентів та викладачів, які поділилися своїми досягненнями та спогадами.

Щемним моментом дійства стала зустріч, зосібна, із ветеранами навчально-наукового інституту іноземних мов та кафедри світової літератури факультету української філології та журналістики (доцентка Людмила Алефіренко, доцентка Людмила Данилюк, доцент Ярослав Вовк), які впродовж багатьох років сумлінної роботи на філологічній ниві випустили численних студентів та зробили вагомий внесок у розвиток філологічної освіти. Ці поважні педагоги поділилися своїми історіями й досвідом, що надихає прийдешнє покоління на звершення, та засвідчили, наскільки важливою є їхня праця для формування фахівців високої кваліфікації. Цю зустріч зорганізувала директорка навчально-наукового інституту іноземних мов, докторка Марина Зуєнко.

Офіційну частину продовжили тематичні воркшопи на локаціях. Навчально-науковий інститут іноземних мов запросив випускників різних років, які підготували цікаві й корисні майстер-класи під керівництвом завідувачок кафедр англійської та німецької філології доцентки Вікторії Кравченко й романо-германської філології доцентки Валентини Воскобойник. Так, воркшоп «Розробка авторських освітніх програм» привернула увагу тих, хто прагне створювати інноваційні навчальні курси. Воркшоп «Іміджеві аспекти міжкультурної комунікації» став важливим для всіх, хто цікавиться питаннями міжнародної взаємодії. Такий воркшоп вразив учасників своєю динамікою й новаторським підходом до навчання, стимулюючи всіх до активної участі й творчого мислення. Він перетворився на захопливу подорож у світ міжкультурних комунікацій, що відкрила нові перспективи та ідеї для розвитку особистості й професійного зростання учасників. Особливу подяку ННІ іноземних мов висловлює талановитій та енергійній майстрині з проведення воркшопів, гості-випускниці Тетяні Титар.

Випускниця іноземної філології, поетка, авторка поетичних збірок, членкиня Національної спілки письменників України, доцентка Юлія Стиркіна  провела для гостей та студентів університету поетичний майстер-клас «Квітнути на межі!», що став винятковою нагодою для учасників зануритися у світ поезії та виразного мовлення. Доцентка Юлія Стиркіна здатна не лише передати власне бачення творчості, але й стимулювати учасників до самовираження й опанування нових літературних горизонтів. Під час спілкування Юлія Стиркіна прочитала свої поетичні твори, які ввійшли до чотирьох її поетичних збірок, та поділилася секретами поетичного слова. Студенти й гості змогли поставити поетці багато цікавих запитань щодо особливостей та самого процесу написання поезії. Наприкінці авторка подарувала кожному учаснику зустрічі невеличкі книжечки зі своїми віршами.

Дякуємо Юлії Стиркіній за можливість долучитися до чудової авторської поезії, яка викликає приємні емоції та надихає на творчість.

Надзвичайно активною була участь школярів під керівництвом Ірини Козіної з ліцею № 17 «Інтелект» м. Полтави: учні продемонстрували високий рівень підготовки й репрезентували свої знання та вміння під час воркшопів, що стало яскравим прикладом співпраці між ЗЗСО та ПНПУ імені В. Г.Короленка.

День випускника-філолога є важливою датою, яка дозволяє не лише підбити підсумки роботи кафедр ННІ іноземних мов, але й згуртувати випускників різних поколінь. Це свято є згадкою про цінність вивчення іноземних мов та культур, вагу філологічної освіти в сучасному світі. Такі заходи сприяють зміцненню зв’язків між випускниками та університетом, обміну досвідом та ідеями, а також створюють атмосферу співпраці та взаємної підтримки. Саме тому ця дата стала не лише нагодою для зустрічей та спілкування, але й платформою для обміну знаннями та досвідом. Учасники висловили подяку організаторам за можливість узяти участь у такій урочистій асамблеї, де співіснували приємні спогади й цікаві навчальні ініціативи.

Навчально-науковий інститут іноземних мов Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка щиро дякує всім, хто долучився до святкування та обміну думками, і сподівається на нові зустрічі в майбутньому.

You may also like...