Черговий семінар доцента кафедри романо-германської філології Богдана Сторохи з підготовки до складання НМТ з німецької мови

24 квітня 2024 року відбувся черговий семінар кандидата філологічних наук, доцента кафедри романо-германської філології навчально-наукового інституту іноземних мов Богдана Сторохи з особливостей підготовки до складання НМТ з німецької мови. Такий захід відбувся в межах запланованої серії вебінарів кафедри романо-германської філології. У ньому взяли участь здобувачі освіти ЗЗСО м. Полтави, які аналізували запропоновані типи вправ, дібраних на виконання в межах НМТ. Викладач майстерно продемонстрував алгоритм роботи з відповідями.

Спочатку Богдан Стороха наголосив на загальній специфіці НМТ, мета якого полягає в перевірці визначених компетентностей учнів, здійснювану засобами виконання тестових завдань. З одного боку, виконання тесту є простішим порівняно з аудіюванням чи оформленням письмового висловлення, а з іншого – тест висуває низку вимог до компетентностей учнів, провідною серед них є володіння граматичною базою німецької мови, закладеною в програму вивчення мови в ЗЗСО.

Учасники згодом ознайомилися з базовими типами завдань, винесених на виконання під час НМТ. Це, зокрема, читання текстів із добором заголовків, вибір потрібного оголошення під конкретно окреслену ситуацію, заповнення пропусків у тексті за змістом та граматичними ознаками. Для виконання 32 завдань відведено визначений час, що вимагає від учнів оптимізації роботи й цілеспрямованої концентрації відповідно до перевірки рівня сформованості певної мовленнєвої компетентності.

Богдан Стороха на прикладах продемонстрував особливості пошуку правильного варіанту відповіді для кожного типу завдань, запропонованих на НМТ, а також проаналізував специфіку кожного прикладу.

Кафедра романо-германської філології щиро вдячна учням КЗ «Полтавський міський багатопрофільний ліцей № 1 ім. І. П. Котляревського Полтавської міської ради Полтавської області», Наукового ліцею № 3 Полтавської міської ради, Ліцею № 17 «Інтелект» Полтавської міської ради, а також КЗ «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 38 Полтавської міської ради Полтавської області» за інтерес до німецької мови.

Щиро вдячні адміністрації та вчителям вищезазначених ЗЗСО за сприяння у відвідуванні онлайн-семінарів.

Запрошуємо учнів на наступний семінар кафедри романо-германської філології «Oснови публічного мовлення: секрети успішної презентації», запланований на 01 травня 2024 р.

You may also like...