День відкритих дверей та церемонія нагородження в конкурсі «Англійський кінематограф» в навчально-науковому інституті іноземних мов

11 травня 2024 року навчально-науковий інститут іноземних мов Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка спільно з іншими підрозділами зорганізував захопливий День відкритих дверей, який став освітнім святом для молодих обдарованих осіб Полтавщини, що готуються до своєї майбутньої кар’єри через навчання.

Цього дня ННІ іноземних мов гостинно відчинив свої двері для школярів, учителів та батьків з усієї області, запрошуючи їх ознайомитися з університетським середовищем та навчально-науковими досягненнями. Гості мали можливість побачити сучасні аудиторії, навчально-наукові й методичні лабораторії, хаби для вивчення мови й культури, бібліотеку, а також кампус із розвиненою інфраструктурою для навчання іноземних мов.

Упродовж Дня відкритих дверей відбувалися надзвичайно цікаві презентації, екскурсії кампусом, а також інформаційні сесії щодо вступу на конкретні спеціальності з опанування іноземних мов.

Основною подією урочистого дійства стала церемонія нагородження переможців конкурсу «Англійський кінематограф». Учасники конкурсу – представники шкіл міста Полтави – виявили вражаючі результати у створенні звукових дубляжів епізодів з англійських фільмів.

Компетентне журі, до складу якого ввійшли провідні фахівці з англійської мови (директорка навчально-наукового інституту іноземних мов ПНПУ імені В. Г. Короленка докторка філологічних наук Марина Зуєнко, завідувачка кафедри англійської та німецької філології доцентка Вікторія Кравченко, доцентка кафедри англійської та німецької філології Євгенія Вєнєвцева та консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Полтавської міської ради Тамара Кірічек), визначило переможців за чотирма такими критеріями: синхронізація, вимова, інтонація й виразність.

Загалом у конкурсі «Англійський кінематограф» участь узяли різні ЗЗСО Полтавщини, серед яких виокремимо Ліцей № 17 «Інтелект» та КЗ «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 20 імені Бориса Серги Полтавської міської ради Полтавської області». Учні цих шкіл створили звукові дубляжі епізодів таких фільмів, як «Miss Congeniality», «The Librarians» і «Friends».

ЗЗСО № 20 виборов перше місце в номінації «Найкращий звук (плинність, синхронізація та виразність)» за дубляж епізоду з фільму «The Librarians» (група переможців працювала під керівництвом учительок Марини Котьман та Юлії Маляренко).

Ліцей № 17 «Інтелект» відзначено в номінації «Найкраща синхронізація та плинність» за фільм «Miss Congeniality», він посів друге місце (група учнів під керівництвом учительки Ірини Козіної).

Високі результати продемонстрували Ліцей № 17 «Інтелект» (10-Б клас, група учнів під керівництвом учительки Світлани Крюкової) та Ліцей № 13 «Успіх» (група учнів під керівництвом учительки Тетяни Браташевської) у номінаціях «за звукові якості» дубляжів із фільмів «Miss Congeniality» і «Friends» відповідно.

Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 29 Полтавської міської ради Полтавської області взяла участь у конкурсі з дублювання епізоду з фільму «Friends».

Представники школи під керівництвом учительки Юлії Бондаренко визнані за найкращу вимову та плинність у цій номінації, вони посівши друге місце.

Усі учасники отримали призові місця в своїх номінаціях, а переможці – нагороджені почесними грамотами й отримали визнання від викладачів та організаторів за їхні досягнення.

Колектив кафедри англійської та німецької філології щиро вітає обдаровану молодь Полтавщини з успіхом у конкурсі та сподівається на подальші досягнення!

You may also like...