Атестація філологів-бакалаврів освітньої програми «Середня освіта (Мова і література (англійська))»

18 червня  2024 р. в навчально-науковому інституті іноземних мов відбувся атестаційний екзамен з професійної підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014.021 Середня освіта (Англійська мова і література), які навчалися за скороченим трьохрічним терміном навчання, оскільки вступали до університету на базі диплому молодшого спеціаліста та молодшого бакалавра. Випускникам буде присвоєна кваліфікація «Бакалавр середньої освіти (Мова і література (англійська)). Вчитель англійської мови, вчитель зарубіжної літератури».

До складу атестаційної комісії увійшли: завідувачка кафедри романо-германської філології Валентина Воскобойник (голова); доцентка кафедри світової літератури Наталія Тарасова, професорка кафедри загальної педагогіки та андрагогіки Валентина Цина,  стейкголдерка освітньої програми директорка Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 Полтавської міської ради Полтавської області Вікторія Годня (члени комісії), старший лаборант кафедри романо-германської філології Вікторія Неділько (секретар).

Атестаційний екзамен мав комплексний характер охоплював питання психолого-педагогічного циклу, зарубіжної літератури, англійської мови та методики викладання англійської мови та зарубіжної літератури. Незважаючи на те, що випускники цієї освітньої програми навчалися на заочному відділенні, вони були активними учасниками навчального процесу: брали участь у міжнародних наукових конференціях, отримали неформальну освіту, постійно відвідували онлайн заняття з іноземними професорами, які регулярно викладають на кафедрі англійської та німецької філології, були задіяні  в інших заходах університету. Результатом такого навчання стали розгорнуті та чіткі відповіді студентів на атестаційному екзамені, які засвідчили їх достатню фахову підготовку та сформовані професійні компетентності.

Навчально-науковий інститут іноземних мов вітає випускників освітньої програми «Середня освіта (Мова і література (англійська))» з успішним завершенням навчання на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти та бажає успіхів у професійній діяльності.

Чекаємо на навчання в магістратурі!

You may also like...