Вінок вітань від закордонних партнерів Полтавському національному педагогічному університету імені В. Г. Короленка з нагоди 110-річчя

Протягом кількох тижнів довкола знаменної дати для Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка – 110-річчя з дня заснування – на адресу ректорки Університету професорки Марини Гриньової надходили вітальні листи з близьких і віддалених країн з різних куточків світу. Почесний консул Литовської Республіки  в Полтавській області Володимир Пилипенко і керівник полтавського офісу Ради азербайджанців України Фізулі Ганбаров особисто завітали в Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка і висловили сподівання на плідну співпрацю.

Керівники і представники освітньо-наукових установ Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Сполучених Штатів Америки, Франції, Німеччини, Польщі, Іспанії, Італії, Азербайджану, Угорщини, Литви, Данії, Швеції, а також Японії привітали ПНПУ з ювілеєм і висловили вдячність за багаторічну продуктивну співпрацю.

Зокрема, у своєму вітальному листі Віце-президент Університету Версаль-Сен-Кантен-ан-Івлін відповідальний за міжнародні зв’язки професор Ян Борм зазначив, що Університет Версаль-Сен-Кантен-ан-Івлін дуже радий продуктивному партнерству з ПНПУ, яке включає ряд спільних онлайн-семінарів та курсів для студентів обох вищих навчальни закладів, низку спільних наукових публікацій, а також нещодавно відкриту програму кредитної мобільності Erasmus+, завдяки якій студенти ПНПУ отримали змогу навчатися в Університеті Версаль-Сен-Кантен-ан-Івлін протягом одного чи двох семестрів.

Ректорка Гайдельберзського університету освіти професорка Карін Фах у своєму вітальному листі висловила щиру подяку ПНПУ за чудову співпрацю, особливо відзначивши успішну реалізацію проєкту Erasmus+ КА2 MULTIED. Пані ректорка наголосила: «Ми захоплюємося рішучістю, відданістю та силою вашого університету, його викладачів, співробітників та студентів, які продовжують працювати за найскладніших обставин, не знижуючи академічних стандартів».

Академічний керівник з питань інтернаціоналізації Школи освіти Університету міста Лідс доктор Мартін Лемб вказав, що продуктивна співпраця з ПНПУ, яка почалася 2015 року, дозволила викладачам Університету міста Лідс збагнути, яку важливу суспільну місію на місцевому та національному рівнях виконує ПНПУ, виховуючи наступне покоління вчителів. Також доктор Лемб високо оцінив значення співпраці з ПНПУ для студентів Школи освіти Університету міста Лідс, адже завдяки такій взаємодії студенти Університету міста Лідс мають змогу проходити мовну практику. Знайомство зі студентами ПНПУ неабияк вразило студентів Університету міста Лідс, оскільки студенти ПНПУ продемонстрували чудові знання англійської мови, високий рівень ерудиції та інтелектуальної обізнаності.

Колектив і керівництво ПНПУ імені В. Г. Короленка глибоко вдячні закордонним колегам за теплі слова підтримки.

You may also like...