Старшокласники Ліцею № 26 «Шевченківський» – гості навчально-наукового інституту іноземних мов

9 жовтня 2024 року студенти й викладачі кафедри романо-германської філології навчально-наукового інституту іноземних мов Полтавського національного педагогічного інституту імені В. Г. Короленка радо вітали гостей – учнів 11 класів Ліцею № 26 «Шевченківський» Полтавської міської ради разом з учителями іноземних мов Оленою Кириченко, Ілоною Моісеєнко та Аліною Кіщенко.

Завідувачка кафедри романо-германської філології Валентина Воскобойник і доцент кафедри Юрій Дзекун розповіли учням про важливість навчання іноземних мов для побудови успішної кар’єри в майбутньому. Вони ознайомили старшокласників з особливостями викладання іноземних мов в університеті, програмами міжнародної академічної мобільності студентів та їхнім культурним життям. Технічну підтримку зустрічі забезпечував доцент кафедри англійської та німецької філології навчально-наукового інституту іноземних мов Михайло Рахно.

Валентина Воскобойник провела для ліцеїстів майстер-клас на тему «Особливості використання англійських ідіом», висвітливши старшокласникам специфіку перекладу англійських фразем українською мовою, їхнє застосування під час комунікації, а також запропонувала здогадатися значення деяких одиниць у тексті.

За результатами мінізмагання визначили кращих знавців англійських ідіом серед учнів 11 класів.

На зустріч зі здобувачами освіти завітала магістрантка 6 курсу Катерина Гожа, яка щойно повернулася з Німеччини, де навчалася протягом семестру за програмою обміну в Технічному університеті землі Рейнланд-Пфальц Кайзерслаутерн-Ландау (Німеччина). Вона розповіла про навчання в німецькому університеті, особливості вибору навчальних дисциплін, розпорядок дня, специфіку оцінювання та складання іспитів, дозвілля й культурне життя студентів у Німеччині. Презентацію свого навчання в Німеччині Катерина представила трьома мовами: німецькою, англійською та українською.

На завершення зустрічі магістрантка 5 курсу навчально-наукового інституту іноземних мов Анна Павленко провела для старшокласників гру Kahoot на тему «Чи знаєте ви Німеччину?», під час якої вони дізналися цікаві факти про Німеччину та німецькомовні країни.

Щиро дякуємо адміністрації, учителям та учням Ліцею № 26 «Шевченківський» Полтавської міської ради за інтерес до опанування іноземних мов!

Запрошуємо на наступні зустрічі до Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

You may also like...