Проведено настановчу конференцію з виробничої педагогічної практики в закладах вищої освіти для магістрантів заочної форми навчання

14 жовтня 2024 року в дистанційному режимі на платформі ZOOM було проведено настановчу конференцію з виробничої педагогічної практики в ЗВО для студентів групи А-61 другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014.021 Середня освіта (Англійська мова та зарубіжна література).

У настановчій конференції взяли участь здобувачі освіти, керівник педпрактики НМВ університету Наталія Пантюхова, методисти з навчання англійської мови – доцент Вікторія Кравченко, зарубіжної літератури – доцент Наталія Тарасова, виховної роботи – професор Леся Петренко та психології – доцент Тетяна Дзюба.

Наталія Пантюхова у своєму виступі поінформувала студентів про особливості виробничої практики, яку вони будуть проходити дистанційно на базі структурних підрозділів Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Коро-ленка (на кафедрах світової літератури й англійської та німецької філології) з 14 жовтня до 01 листопада 2024 року, вказала на важливість дисциплінованості й відповідального ставлення до виконання практичних завдань чотирьох модулів.

Факультетський керівник практики доцент кафедри англійської та німецької філології Лідія Черчата зауважила на тому, що ця практика є останньою, ознайомила здобувачів освіти з робочою програмою, метою, змістом та завданнями практики, з вимогами щодо оформлення звітної документації та провела інструктаж з техніки безпеки та охорони праці.

Вікторія Кравченко привітала студентів з початком практики, розповіла про специфіку роботи викладача вищої школи, окреслила основні вимоги до виконання завдань з модуля «Методика навчання англійської мови», терміни їх виконання та подачі звітних матеріалів для перевірки.

Професор Кафедри загальної педагогіки та андрагогіки Леся Петренко ознайомила практикантів зі змістом, особливостями виконання, вимогами до звітної документації модуля з виховної роботи, прокоментувала звітні матеріали, висловила впевненість в успішності виконання магістрантами поставлених завдань.

Доцент кафедри світової літератури Наталія Тарасова схарактеризувала основні форми роботи магістрантів у закладі вищої освіти, ознайомила здобувачів із чинними вимогами до модуля «Методика навчання зарубіжної літератури», наголосивши на особливостях оформлення звітної документації, вчасній подачі на перевірку тез наукової доповіді чи статті за тематикою кваліфікаційної роботи здобувача для їх подальшої публікації, актуалізувала важливість вивчення методичного досвіду викладача, форм і методів викладання предмета.

Практика триватиме з 14 жовтня до 01 листопада 2024 року й вимагатиме від магістрантів дисциплінованості, відповідальності й зосередженості на виконанні поставлених завдань.

Здобувачам освіти побажали цікавої та плідної роботи в процесі проходження практики, успіхів та професійного зростання.

You may also like...