Міжнародний день перекладача для випускників ЗЗСО Полтавщини

Міжнародний день перекладача традиційно відзначають 30 вересня. Із метою популяризації професії перекладача викладачі навчально-наукового інституту іноземних мов Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка зорганізували майстер-клас «Перекладач як професія» для учнів КЗ «Полтавська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 24 Полтавської міської ради Полтавської області».

Зі словом вітання до Полтавської загальноосвітня школи І–ІІІ ступенів № 24 завітали завідувачка кафедри романо-германської філології Валентина Воскобойник та Анна Павленко, студентка-магістрантка, що вивчає переклад як фах. Вони провели два майстер-класи для учнів 10–11 класів та учнів 9 класів ЗЗСО.

Під час майстер-класів Валентина Воскобойник ознайомила старшокласників із роллю перекладача в сучасному світі, особливостями роботи з усним та письмовим перекладом, а також окреслила вміння, потрібні перекладачеві, розповіла про види перекладу. Прикметно, що під час майстер-класів учні отримали змогу випробувати себе в перекладі, такий інтерактив сприяв зростанню їхнього інтересу до перекладу як фаху.

Студентка Анна Павленко представила учням найвідоміших українських перекладачів та розповіла цікаві факти про їхнє життя й діяльність.

Учні дізналися багато цікавого про специфіку англійської та німецької мови, які потрібно враховувати під час перекладу.

Зустріч пройшла в теплій дружній атмосфері. Школярі виявили значний інтерес до професії перекладача, яка може допомогти їм досконало оволодіти іноземними мовами та самореалізуватися в будь-якій галузі.

Колектив навчально-наукового інституту іноземних мов  висловлює щиру подяку директорці  КЗ «Полтавська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 24 Полтавської міської ради Полтавської області» Людмилі Миколаївні Дудко за запрошення та сприяння в організації зустрічі зі школярами.

You may also like...