Тренінг із протидії корупції для навчально-наукового інституту іноземних мов

27 травня 2024 року викладачі й студенти науково-навчального інституту іноземних мов ПНПУ імені В. Г. Короленка відвідали тренінг із протидії корупції, зорганізований та проведений доценткою Тамарою Жалій та провідним юрисконсультом університету Анною Хмарою в межах комплексу заходів, спрямованих на профілактику корупції в ЗВО України.

Під час зустрічі Тамара Жалій висвітлила специфіку питань «неправомірна вигода», «корупція» та «кримінальне правопорушення» та їхнє потрактування в Кримінальному кодексі України.

Анна Хмара окреслила законодавчу базу, сфокусувавши увагу присутніх на низці законів Кримінального кодексу України стосовно аспектів, пов’язаних із отриманням неправомірної вигоди науково-педагогічним працівником.

Не менш важливим питанням антикорупційного законодавства, що перебуває в колі пильної уваги сьогодення, є питання репутаційних утрат (ненавмисних та свідомих) та провокацій із метою заподіяння репутаційної шкоди іміджу фізичної / юридичної особи. Присутні уважно ознайомилися з інформацією щодо запобігання і протидії таким учинкам.



Активна участь у таких тренінгах дає викладачеві та студенту змогу вчасно
виявити й запобігти порушенню чинного законодавства України, тим самим плекаючи
високу культуру академічної доброчесності в ПНПУ імені
В. Г. Короленка
!



You may also like...